Saraja Slaapcursus Harderwijk

BEDRIJF

Wist u dat een goede nachtrust de basis is om vitaal te kunnen leven en werken? Slaapproblemen raken namelijk het energieniveau, de veerkracht en de weerstand van mensen. Slaapproblemen verminderen aantoonbaar de productiviteit, de motivatie, het geheugen, de inter-persoonlijke vaardigheden en veroorzaken een hoger ziekteverzuim.

Stress en  slaapproblemen onlosmakelijk verbonden

Steeds meer medewerkers hebben tegenwoordig last van stress - en burnout-verschijnselen. Juist stress is vaak een belangrijke veroorzaker van slaap-problemen. Maar ook kan slecht slapen stress teweegbrengen of verergeren. De slapeloosheid van uw personeel kunt u als werkgever dus maar beter niet ongemoeid laten.

Gevolgen voor u als werk-gever

Want naar schatting kost vermoeidheid de werkgever €1900 per medewerker, per jaar. Daarnaast is bewezen dat slapeloosheid een cruciale negatieve rol speelt bij het maken van bedrijfsbeslissingen en keuzes die medewerkers iedere dag moeten maken. Als werkgever heeft u er dus belang bij om de slaapproblemen van uw medewerkers aan te pakken.

Minder verzuim

Het is voor uw organisatie essentieel zieke medewerkers vitaler te maken, enerzijds door de (perceptie van) werkgerelateerde stress te verminderen. Anderzijds door ze te leren hun nachtrust te verbeteren. Want slecht slapen kan ook stress verzoorzaken. Zo houden stress en slaapproblemen elkaar in stand.
 
 
Werken aan een goede nachtrust en minder stress draagt bij aan hogere productiviteit van uw werknemers, minder uitval en lagere kosten. Ook blijven uw werknemers daardoor langer gezond. Duurzame inzet-baarheid, generatiemana-gement en vitaliteit van medewerkers zal de komende jaren van nog groter belang zijn door de toenemende vergrijzing in Nederland.

Voorkomen beter dan genezen

Vaak wordt er pas ingegrepen als er sprake is van ziekteverzuim of bij disfunctioneren. Maar voor-komen is beter en veelal goedkoper dan genezen, dus gelukkig besteden bedrijven steeds vaker aandacht aan preventie. Binnen dit kader past een duidelijk vitaliteitsbeleid waar tegen-woordig groeiende focus op bestaat.

Vitaliteits tools

Saraja Slaapcursus kan u ondersteunen bij het in kaart brengen van de vitaliteit van uw organisatie en het vergroten van de veerkracht van uw medewerkers. Onze tools kunnen in het kader van vitaliteitsmanagement worden ingezet om binnen uw organisatie te wer-ken aan stressreductie en slaapverbetering.

Tegel slaapconsult

Tegel scan

Tegel workshop Vitaliteit

Tegel Vitaliteitscursus

Deze pagina delen via:
LinkedInFacebookTwitterWhatsAppEmail