Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Saraja Slaapcursus Harderwijk

Zo slaap je wel bij deze hitte

Dat we overdag de ramen en gordijnen dicht moeten houden om de hitte buiten te sluiten is alom bekend. Het is verstandig pas als het ’s avonds wat afkoelt alles open te zetten en verkoeling binnen te halen. Maar dat alleen kan onvoldoende zijn om de tropische nachten goed te doorstaan.

hitte

Foto: 123RF Stockfoto – sxwx

Slaapexpert Dr Neil Stanley heeft daar de oplossing voor, zo schrijft de Telegraaf vandaag in Leef nu. Stop je dekens in de vriezer!

Wanneer je ’s nachts de slaap niet kunt vatten omdat je het te warm hebt, leg dan overdag je kussens en lakens in de vriezer. Zorg er dan wel voor dat je beddengoed wel koud, maar niet vochtig is.

Krijg je je beddengoed never-nooit-niet in de diepvries, kun je ook grote flessen wet water gevuld invriezen om ze ’s avonds voor de ventilator te zetten voor de nodige verkoeling. Het gaat erom dat je lichaamstemperatuur daalt en je daardoor gemakkelijker in slaap valt.

Leg eventueel ook sokken of een kruik in de vriezer die hun steentje hieraan bij kunnen dragen. Doe verder een katoenen pyjama aan, slaap beter niet naakt. Zweet kan door de pyjama opgenomen worden. Daarnaast ben je er enigszins door beschermd, zodat je niet gewekt wordt door briesjes die je rillingen kunnen bezorgen.

Talja Lambert | Slaapexpert
Saraja Slaapcursus | 22.06.2017 | Talja Lambert
 
 

Lees hier meer blogs!
Deze pagina delen via:
LinkedInFacebookTwitterWhatsAppEmail