Saraja Slaapcursus Harderwijk

Apneucentrum Nederland

Slaapapneu is een slaapstoornis waar je meestal zelf geen erg in hebt. Maar het kan een ernstige bedreiging voor de gezondheid zijn. A-pneu betekent letterlijk ‘geen lucht’. Officieel heb je een apneu in je slaap als je langer dan 10 seconden niet ademt. Als het niet te vaak voorkomt en niet te lang duurt hoeft dit geen probleem te zijn. Het lichaam reageert met een reflex waardoor de adem weer op gang komt. Maar stokt de adem te vaak, dan is dit een serieus probleem.

 

slaapapneu

Foto: 123rf.com – catalin205

Slaaptekort leidt tot slechter functioneren

Door de ademstilstanden komen mensen met slaapapneu niet goed in een diepe slaap. Dit tekort aan kwalitatieve slaap is merkbaar overdag. Mensen met slaapapneu klagen vaak over concentratieproblemen, prikkelbaarheid en extreme slaperigheid overdag.

Gevolgen voor de gezondheid

Tijdens een ademstilstand vindt er geen zuurstoftoevoer plaats in het lichaam, waardoor verschillende organen aangetast kunnen worden. Wanneer ernstige slaapapneu niet behandeld wordt kan dit op den duur leiden tot bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, obesitas, diabetes, hersenbloedingen en hart- en vaatziekten.

 

Twijfel je of je slaapapneu hebt?

Herken je de symptomen, komen de klachten je bekend voor of heb je wel eens van iemand gehoord dat je adem stokt in de nacht? Twijfel dan niet, maar neem contact op met Apneucentrum Nederland!

Gratis screening

Via Apneucentrum Nederland kun je een gratis screening laten doen op slaapapneu. Daarmee heb je snel een indicatie of je slaapapneu hebt. Je kunt je via de website van Apneucentrum Nederland aanmelden. Daarna haal je het apparaatje dat gebruikt wordt voor de screening op bij de vestiging van het Apneucentrum in Barneveld, Hengelo, Uden of Zwolle (overige vestigingen zullen volgen). Je slaapt er een nacht mee in je eigen bed en de volgende dag al heb je de uitslag.

 

Nader onderzoek en behandeling

Is er voldoende aanleiding voor dan zal (na een verwijzing door jouw huisarts) een volwaardig slaaponderzoek plaatsvinden, ook gewoon thuis in jouw eigen bed.

De longarts van Apneucentrum Nederland neemt in een consult de onderzoeksresultaten met je door. Is er slaapapneu gediagnosticeerd dan biedt Apneucentrum Nederland verschillende behandelingen. Overigens worden het onderzoek en de eventuele behandeling volledig vergoed door de zorgverzekeraars. Bijkomend voordeel is nog dat Apneucentrum Nederland geen wachtlijsten kent.

Deze pagina delen via:
LinkedInFacebookTwitterWhatsAppEmail