Saraja Slaapcursus Harderwijk

WORKSHOP SLAAP & VITALITEIT

Een goede nachtrust hebben we nodig om goed te kunnen functioneren, zowel privé als op het werk. (Werk)stress is één van de oorzaken waardoor slecht geslapen wordt. Terwijl we een goede nachtrust nou net zo hard nodig hebben om te herstellen van een stressvolle (werk)dag. Maar omgekeerd kunnen slechte nachten er ook voor zorgen dat je stress krijgt, omdat je onvoldoende uitgerust je taken kunt volbrengen. Doorbreek de vicieuze cirkel van slecht slapen en stress. Tijd om slaap op de agenda te zetten, met de workshop vitaliteit.

Workshop vitaliteit

Slaap hebben wij namelijk nodig om fysiek te herstellen. Ook voor je ziel en je geluk is goede nachtrust een wondermiddel. Wanneer we ’s nachts niet voldoende recupereren heeft dat zijn weerslag op de dag. We zijn moe, lusteloos en prikkelbaar. We kunnen ons maar moeilijk concentreren, zijn vergeetachtig en gaan slechter presteren. Tegenslagen die op ons pad komen kunnen we slechter hanteren.

Gelukkig is er wel iets aan te doen als de nachtrust zorgen baart. Want de Cognitieve Gedragstherapie voor Insomnie (CGT-I) is wetenschappelijk bewezen de meest effectieve methodiek bij de behandeling van slapeloosheid. Gezien de invloed van stress op slaap wordt in deze methodiek uitgebreid aandacht besteed aan stressreductie. Maar ook slaapbelemmerende factoren in de lifestyle worden bijvoorbeeld onder de loep genomen. Het is een totaalbenadering,  gericht op verminderen van stress en verbeteren van slaap, waarbij onder andere technieken uit de mindfulness en positieve psychologie toegepast worden.

Slaap & Vitaliteit

De workshop ‘Slaap & Vitaliteit’ is een eerste kennismaking met deze methode. Er wordt ingegaan op het ontstaan van slapeloosheid en het belang van ontspanning. De tips en oefeningen uit de workshop kunnen uw medewerkers direct toepassen om de slaap en daarmee de vitaliteit te verbeteren. Zodat men beter uitgerust en energieker te werk kan gaan. En u het ziekteverzuim ziet dalen!

Slaap & Ploegendiensten

In de themaworkshop ‘Slaap & Ploegendiensten’ wordt bovendien aandacht besteed aan de effecten van het werken in wisseldiensten. Om toch zoveel mogelijk verstoring van de slaap door een wisselend werkschema te voorkomen, worden in deze specifieke workshop gerichte adviezen meegegeven.

Ploegendiensten & Voeding

Onregelmatig werken kan niet alleen de slaap en vitaliteit negatief beïnvloeden, het kan daarnaast het dagelijkse eetritme stevig in de war gooien. Onze biologische klok staat namelijk op een leven overdag afgesteld. Daarom is het belangrijk, ondanks andere werktijden, ook wat voeding betreft de biologische klok zo veel mogelijk te volgen. Met de extra module 'Ploegendienst & Voeding' kunnen we hier desgewenst ook aandacht aan besteden tijdens de workshop.

Slaap & Transport

Speciaal voor de transportsector kennen we de themaworkshop 'Slaap & Transport'. Slaperigheid achter het stuur is uiterst risicovol. Zodoende geven wij in deze workshop slaaptips en algemene adviezen specifiek gericht op chauffeurs, om slaperigheid te voorkomen en om veilig van A naar B te rijden.

Bovengenoemde workshops worden door heel Nederland en België verzorgd.

 

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Groepsgrootte: Vanaf 4 personen, maximaal 10 personen (online max 6)
Plaats: Incompany of op locatie
Duur: 2,5 uur
Prijs: € 690,- excl. btw incompany

€ 414,- excl. btw online
Lezing:
(duur 1 uur)
€ 345,- excl. btw incompany

€ 175,- excl. btw online
Deze pagina delen via:
LinkedInFacebookTwitterWhatsAppEmail